RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скільки ракет випустили окупанти по Україні: у Міноборони озвучили кількість

З початку повномасштабного вторгнення в ході 15 масованих атак Росія випустила по Україні 821 крилату та балістичну ракети.

Про це інформує Міноборони.

Станом на 10 березня по Україні випущено 821 тільки крилатих, балістичних ракет, повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з главою оборонного відомства Норвегії Бйорном Арільдом Грамом під час його візиту до Києва.

Читайте: Зміна Росією тактики ракетних ударів: у Британії назвали причину збільшення інтервалів

"Ми точно знаємо, що кожні 10 застосувань системи NASAMS, до надання яких долучилася Норвегія, означає 10 збитих ракет агресора, 10 збережених будівель і об’єктів інфраструктури, а також сотні врятованих людських життів", – сказав Олексій Резніков.

Своєю чергою, міністр оборони Королівства Норвегія оголосив, що Норвегія планує передати Україні пускові установки, пункти управління вогнем та ракети до систем зенітних ракетних комплексів NASAMS.

Також він повідомив про ухвалення рішення виділяти 7,5 млрд доларів на допомогу Україні протягом наступних п'яти років. Відповідну програму подано на затвердження парламенту.

За словами Бйорна Арільда Грама, Норвегія приєдналася до міжнародної "танкової коаліції", щоб допомогти Україні з основним бойовим танком. Вже триває підготовка особового складу і найближчим часом перші танки будуть в Україні.

Нагадаємо, що Збройні Сили України в найкоротші терміни готові відправити військових для опановування NASAMS, які надає Норвегія нашій країні. Про це заявив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.