RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зміна Росією тактики ракетних ударів: у Британії назвали причину збільшення інтервалів

Росіяни змінили характер своїх ракетних атак по Україні, що продемонстрував масований обстріл 9 березня. Ймовірно, окупанти прагнуть отримати швидкий "прорив", знизивши результативність системи нашої протиповітряної оборони.

Таку думку висловив старший науковий співробітник авіації та технологій Лондонського Королівського інституту об'єднаних служб Джастін Бронк, пише CNN.

Він зазначив, що незважаючи на масованність обстрілу 9 березня, росіяни мали дуже скромний успіх у досягненні поставленої мети. І це незважаючи на те, що окупанти прагнуть використовувати в таких атаках різні види боєприпасів, прагнучи виснажити українську ППО, яка, за словами Бронка, стала "краще оснащеною та вдосконаленою".

"За останні шість місяців або близько того намітилася тенденція до збільшення проміжків між ракетними нальотами, але коли вони наносяться, одночасно використовується більше ракет, щоб обороні було важче перехопити їх усі", - пояснив Бронк.

Читайте також: У них своя логіка: експерт про тактику ракетних ударів Росії

Він додав, що використання Росією балістичних ракет дає їй певні переваги, оскільки їх найважче виявити і перехопити. Однак це коштує дуже дорого, і далеко не завжди витрати коштують завданої супротивникові шкоди.

Як писав "Апостроф", начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк попередила про можливий повторний ракетний удар.