RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ зберегли зайняті позиції на Луганщині: оновлені карти боїв

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває 386-у добу, вони продовжують намагатися вийти на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Українські воїни відбили атаку окупантів у районі Білогорівки Луганської області та зберегли зайняті позиції, війська РФ з великими втратами намагаються наступати у Бахмута.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW у зведенні за 10 березня.

Луганський напрямок

Російські джерела стверджували, що 10 березня війська РФ провели низку атак уздовж лінії Сватово – Кремінна.

За даними російського блогера, українські сили відбили атаку російських військ на Білогорівку (10 км на південь від Кремінної), що дозволило утримати раніше зайняті позиції.

Донецький напрямок

Росіяни просунулися у Бахмуті і 10 березня зачищали східну частину міста. На кадрах із геолокацією видно, що вони просунулися на нові позиції на північному заході Бахмута за 800 метрів від металообробного заводу.

На нових кадрах з безпілотника видно, як російські солдати під прицілом виводять мирних жителів з будівель у східній частині Бахмута у невідоме місце – російські сили проводять операції із зачистки східної частини міста.

Читайте також: Найпекельніше місце на фронті: супутникові фото Бахмута

За даними росЗМІ, окупанти атакували українські укріплення в Авдіївці та Північному, також російські війська продовжують бої у Мар'їнці. Російський блогер заявив, що 10 березня війська РФ також відновили наступальні операції у Вугледара.

Південний напрямок

Російські війська продовжують розвідувати райони островів у дельті Дніпра. Ні російські, ні українські сили не контролюють острови і для українських сил було б небезпечно займати там постійні позиції, оскільки росіяни можуть ввести війська з лівого берега.

Український Генштаб повідомив, що російські сили навмисно обстріляли окуповані Росією Олешки на східному березі Херсонської області, щоб звинуватити Україну в обстрілі населеного пункту та стимулювати так звану "евакуацію" мирних жителів.

Як повідомляв "Апостроф", радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк назвав терміни масштабного контрнаступу ЗСУ.