RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Українські бійці відбили понад 100 атак окупантів

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває 386-у добу, вони продовжують намагатися вийти на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, минулої доби наші воїни відбили на них понад 100 атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ВСУ.

Протягом минулої доби росіяни завдали 29 авіаційних та 4 ракетних удари по Донецькій області. Також окупанти провели 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені мирні громадяни та пошкоджено цивільну інфраструктуру і житлові будинки.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Окупанти обстріляли з мінометів та артилерії 4 населений пункти Чернігівської області, 4 - Сумської та 9 - Харківської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Масютівка, Невське, Кремінна, Білогорівка, Спірне та Федорівка. З артилерії обстріляли населені пункти Харківської та Луганської областей.
  • На Бахмутському напрямку ворог не припиняє штурмові дії - наші захисники відбили численні атаки в районах населених пунктів Залізнянське, Парасковіївка, Дубово-Василівка, Бахмут, Богданівка та Іванівське. Ворожих обстрілів зазнали 19 населених пунктів Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках росіяни проводили безуспішні наступальні дії в напрямках Кам’янки, Авдіївки, Тоненького, Сєверного, Водяного, Первомайського, Невельського, Красногорівки, Мар’їнки та Новомихайлівки на Донеччині. Під ворожий вогонь потрапило 11 населених пунктів.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог вів обороні дії. Обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів, зокрема й Херсон.

Читайте також: ППО Patriot вже приїхали? У ЗСУ розставили всі крапки над "і"

У деяких населених пунктах окупованої території Донецької області, росіяни продовжують чинити тиск на місцевих жителів. У Володимирівці вони повністю заборонили в’їзд громадянам без реєстрації. Встановлено блокпости, місцевим жителям заборонено пересування вулицями.

Українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів та 1 удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. Збито ворожий безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили:

  • 5 районів зосередження особового складу противника,
  • 1 засіб протиповітряної оборони,
  • склад боєприпасів ворога.

Як розповідав "Апостроф", Норвегія у співпраці зі США анонсувала надання Україні двох взводів систем протиповітряної оборони NASAMS.