RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Не тільки у Києві: де ще вводять відключення світла

Українська енергосистема продовжує відновлюватися після чергової російської масованої ракетної атаки та ударів дронами. Зокрема, ведуться роботи в Житомирській та Харківській областях, а в Миколаївській області завершено заживлення всіх споживачів, які залишилися без енергопостачання внаслідок бойових дій.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Укренерго".

Споживання збільшилося порівняно з неділею, що є характерним для робочого дня.

"Через перевантаження обладнання діють аварійні відключення в деяких районах Києва та Київщини. У Житомирській та Харківській областях при зростанні споживання в піковий годинник можливе застосування графіків погодинних відключень", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві вводять відключення світла 13 березня: подробиці

Крім того, внаслідок ворожих артилерійських обстрілів пошкоджено мережі у прифронтових районах Харківської та Херсонської областей. Де дозволяє ситуація з безпекою, продовжуються ремонтні роботи. Триває і заживлення споживачів, які знеструмлені через погодні умови (поривчастий вітер) на Житомирщині та Сумщині.

В інших областях електропостачання без перебоїв, ліміти не вводилися. Об'ємів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні можуть різко зрости тарифи на електроенергію.