RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Відома українка запропонувала створити жіночий підрозділ: у ЗСУ дали відповідь

В українських Збройних силах схвально оцінюють пропозицію появи окремого бойового підрозділу, в який входитимуть виключно жінки.

Таку відповідь надали у пресслужбі ЗСУ на ідею від військової морської піхоти Ярини Чорногуз на запит видання hromadske.

Читайте також: Видача повісток на вулиці: що робити, якщо вам вручає представник "чужого" військкомату

Жінка виступила за створення розвідувального, аеророзвідного, саперного, снайперського, мінометного взводу чи артилерійської батареї для жінок-військових.

Аргументувала тим, що фізична підготовка жінок має суттєві відмінності від чоловічої. Деякі види можуть даватися складніше, а потрапити до бойової роти буває важче. Тоді як єдиний підрозділ дав би жінкам рівні можливості.

"Якщо є по факту суто чоловічі бойові підрозділи, є навіть такі, у які принципово не беруть жінок, то чому ми не можемо мати такий самий жіночий підрозділ, де жінка не буде собі вибивати перед чоловіками посади мінометниці, гранатометниці, кулеметниці?", - зазначила військова.

Варто зауважити, що із 60 тисяч військових-жінок ЗСУ, 41 тисяча - на військових посадах, а 5 тисяч - воюють на передовій. Вони служать у підрозділах разом із чоловіками. Частка жінок у теробороні - 10%.

Примітно, що в Україні показник кількості жінок в армії найвищий навіть для країн-членів НАТО.

Нагадаємо, експерти розповіли, за дотримання яких трьох умов жінку поставлять на військовий облік.