RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Бойові" для військових: з яких причин можуть не виплачувати

З 1 березня 2023 року українські військовослужбовці отримуватимуть надбавки до зарплат за новими правилами. Адвокат назвав причини, через які військові, які перебувають у зоні бойових дій, можуть не отримувати "бойових".

Про це розповів адвокат Сергій Дубок, пише "Житомир.Info".

Одна з причин - вони просто не були включені до наказу через те, що військова частина перебуває в різних куточках країни.

"Приміром, стройова частина в одній точці, фінансова - в іншій, і з документообігом щось йде не так. Тому тут теж потрібно звертатися з рапортом до командира військової частини. Повідомити, що згідно з бойовим розпорядженням він вибув у зону проведення бойових дій, перебував на першій лінії і у зв'язку з цим просить донарахувати цю виплату", - пояснив Сергій Дубок.

Після цього буде піднято накази про виплату грошового забезпечення, додаткової грошової винагороди і тоді військовому зможуть донарахувати "бойові".

Читайте також: Грошова допомога сім'ям загиблих військових: до закону хочуть внести важливу зміну

За словами юриста, такий шлях – найкращий варіант вирішення питання, але документообіг у цьому випадку займає багато часу.

"Буває таке, що питання вирішується кілька місяців, тому що у військової частини не вистачає якихось документів про лікування. У військовослужбовця їх просто фізично немає, тому що оригінали він здав у військову частину, а військова частина у зв'язку з переїздом їх банально могла загубити. Таке теж бувало", - розповів Сергій Дубок.

У цьому випадку він рекомендує звернутися до госпіталю, отримати копію виписки та направити її до військової частини, щоб вона нарахувала кошти.

Раніше "Апостроф" розповідав, що відомо про підйомні виплати військовим та їхнім родинам.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити військовим у разі затримки зарплат: поради юристів

Надбавки військовим у 30, 50 та 100 тисяч гривень: що змінилося у березні

Урізання виплат військовим хочуть скасувати: що пропонують у Раді