RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Що робити військовим у разі затримки зарплат: поради юристів

Хоча глобальних проблем з нарахуванням зарплат українським військовослужбовцям на державному рівні немає, але іноді бійцям, трапляється, затримують зарплату чи нараховують її неправильно.

Адвокат Дмитро Йовдій пояснив, як у таких випадках діяти бійцям ЗСУ.

За його словами, затримки зарплат часто трапляються з технічних причин, але тимчасове припинення виплат можуть бути досить довгими.

Читайте: Яку зарплату отримують українські військові на передовій та без участі у боях: інфографіка

Юрист пояснює, що цей процес може бути пов’язаним, скажімо, з переведенням військовослужбовця з однієї військової частини до іншої, внаслідок чого може статися збій на рівні бухгалтерії.

Можуть бути й випадки, коли одній військовій частині передають в підпорядкування фінансове забезпечення іншої частини, тому затримка грошового забезпечення може стосуватися цілої групи військовослужбовців.

При "переїзді" бійця часто губляться дані, тому дуже багато часу може тривати з’ясування усіх обставин, пояснив він.

"У більшості таких ситуацій потрібно просто тримати нормальну комунікацію. Необхідно нагадувати про себе бухгалтерії, заступнику командира по фінансовій частині. Як правило, усе вирішується", — зауважив адвокат.

Якщо ж питання все одно гальмується, тоді адвокат радить дзвонити на гарячу лінію Міністерства оборони або у фінансовий департамент відомства, які мають допомогти вирішити це "делікатне питання".

"У моїй адвокатській практиці немає жодного випадку, коли доводилося подавати в суд чи правоохоронні органи якусь заяву про невиплату заробітної плати. Як правило, усе вирішується саме таким комунікативним способом", — констатував юрист.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві оборони показали, як змінився рівень грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ через рік після початку повномасштабної війни з Росією.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.