RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Урізання виплат військовим хочуть скасувати: що пропонують у Раді

Верховна Рада може повернути військовослужбовцям надбавку у розмірі 30 тисяч гривень.

Відповідний законопроект був зареєстрований у парламенті.

Зокрема, народні депутати пропонують повернути військовослужбовцям надбавку у розмірі 30 тисяч гривень, яка була раніше скасована урядом.

Читайте також: Надбавки військовим у 30, 50 та 100 тисяч гривень: що змінилося у березні

Законопроектом № 9071 ініцієються доповнення статті 9 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" наступною частиною:

"На період дії воєнного стану військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода в розмірі 30000 гривень не залежно від покладених на таких військовослужбовців завдань чи районів проходження служби. Для військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення (здійснення), зокрема на тимчасово окупованій РФ території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби), розмір цієї додаткової винагороди збільшується до 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах. Положення цього пункту не поширюється на курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів".

Аналогічні зміни, як сказано у пояснювальній записці до законопроекту, також планують внести до Кодексу цивільного захисту України та Закону України "Про національну поліцію", завдяки чому інші категорії бійців, залучених до Сил оборони, матимуть змогу отримувати надбавку у розмірі 30 тисяч.

Автори документу зазначають, що народні депутати не мають відношення до позбавлення військовослужбовців додаткових коштів з бюджету, тому пропонують "відновити справедливість", ухваливши зміни до чинного законодавства.

Раніше ми розповідали, яку зарплату отримуватимуть українські військові у 2023 році.