RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Єрархи УПЦ (МП) прийшли під Офіс Президента: навіщо їм це треба, фото

Ієрархи зі складу Синоду Української православної Церкви (у єдності із Московським патріархатом) прийшли під Офіс Президента України, де вимагали зустрічі із главою держави. УПЦ (МП) не ставили за мету діалог, а хотіли показати, які вони “гонимі”.

Про це заявили у "Духовному фронті України".

Під Офісом Президента Архієреї УПЦ (МП) на чолі з митрополитом Онуфрієм (Берзовським) заявили, що готові стояти та чекати хоч до вечора. Серед них був і лідер проросійського крила УПЦ (МП) Антоній (Паканич), який, найімовірніше, головний натхненник таких акцій.

Читайте також: Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

У "Духовному фронті" зазначили, що, по-перше, представники УПЦ (МП), маючи достатньо часу та можливостей, не захотіли домовитись про зустріч із Зеленським у встановленому протоколом порядку.

"Вони навмисно, в останній момент, спонтанно і нахабно пішли на такий експромт, щоб здійснити провокацію, бо знали, що Володимир Зеленський не вийде до них із такою "організацією діалогу". У президента України під час війни багато інших справ. Він не сидить і не чекає на гостей з Києво-Печерської лаври для діалогу. Не треба бути політиком, щоб це розуміти", — йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що упереджене ставлення до діалогу з президентом видно і з того, що вони хотіли не діалогу, а створювали картинку, демонструючи свою "переслідування". Їх нібито не слухає навіть президент.

Провокацію УПЦ (МП) вже використовують пропагандисти РФ, виправдовуючи СВО – війну Росії проти України. Мовляв, війська РФ мають ліквідувати "київський режим", щоби вони не гнали "канонічну Церкву" і тому проводять "СВО".

"Таким чином, в УПЦ (МП) не ставили за мету діалог, а хотіли показати, які вони “гнані”. Вони мають намір йти до кінця у своєму протистоянні з владою. Фактично, в УПЦ (МП) ще раз показали, що не збираються самоочищатися від окупантів у рясах і припиняти ширити ідеї російського світу, розривати єдність із Російською Церквою, а всі кримінальні провадження проти підозрюваних колаборантів з УПЦ (МП) та притягнення їх до УПЦ (МП) до відповідальності, на їхню думку, – "гоніння на Церкву" , - написали у " Духовному фронті України".

Зазначимо, що глава держави Володимир Зеленський не планує сьогодні зустрічатися з делегацією синоду УПЦ МП. Але з ними зустрілися співробітники Офісу Президента, щоб отримати звернення, зареєструвати його та передати подальший розгляд. Але представники УПЦ МП відмовилися його передати.

Вас також може зацікавити:

СБУ повідомила про підозру священика Києво-Печерської лаври: що відомо

Священики Лаври можуть продовжувати службу: Єпіфаній озвучив умову

Почаївську лавру також заберуть в УПЦ МП: перші деталі