RU  UA

Бронебій проти істерики: як ЗСУ будуть застосовувати снаряди з обіднім ураном

Збіднений уран багато десятиліть використовується західними країнами, зокрема, США та Великобританією, саме в бронебійних боєприпасах завдяки своїй підвищеній щільності та деяким іншим властивостям.

Про це, коментуючи заяву про постачання в Україну таких снарядів, в ефірі АпострофTV сказав військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп

За його словами, це такий додатковий фактор, який підвищує ефективність снарядів.

Читайте також: Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань

"Більше того, збіднений уран використовується американцями, зокрема, в танках Abrams і для броні в якості одного з її прошарків. Ця броня вважається секретною, і вони її дуже не люблять постачати на експорт, і це, до речі, може затримувати переробку танків. У тому числі й тих, що плануються до постачання в Україну.

Так ось, нічого особливого крім підвищеної ефективності в цих снарядах із збідненим ураном немає. Хоча екологи висувають ті чи інші недоведені претензії. Зазначу, що у США та Великій Британії до екологічних проблем ставляться з підвищеною делікатністю та чутливістю, іноді навіть надмірною. Більше того, можливість того, що особовий склад армій цих країн може постраждати від використання таких снарядів, щоразу перевірялася, проте їх продовжують використовувати. Це говорить про те, що нічого проблематичного у них немає. Елементи істерії, які ми чуємо сьогодні в Росії, - це така собі пропагандистська кампанія, яка не має під собою ніякого реального фундаменту з тієї простої причини, що і там повинні чудово знати про досить нешкідливі властивості для навколишнього середовища цих боєприпасів. А які вони заходи у відповідь можуть вживати, - за великим рахунком, ніяких ", - сказав Шарп.

Вас також може зацікавити:

Партія "Леопардів" прибула до України: подробиці та фото

Як українських військових вчать освоювати танки Leopard: фото з Польщі

Ще одна країна хоче передати Україні десятки танків: Путін намагається перешкодити