RU  UA

Дивлячись, де розмістять: експерт пояснив вагомість поставок ППО Patriot в Україну

Американської системи протиповітряної оборони Patriot на озброєнні української армії поки що немає, але їх планується розгорнути швидше, ніж планувалося спочатку.

Й це говорить про те, що ми закриваємо ще одну сторінку в захисті нашого неба, розповів в ефірі Апостроф TV військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, один комплекс – це не дуже багато, але в будь-якому випадку в України нарешті з'являється можливість збивати балістичні ракети з більш менш великою ймовірністю.

Читайте: Які ракети може збивати українська ППО, а які ні: список

"Так що і з "Кинжалами", і з Х-22, і з балістичними ракетами комплексів С-300 у нас буде можливість боротися", - зазначив Олег Жданов, додавши, що все залежатиме від того, де Генеральний штаб визначить місце розташування комплексу, який закриває 200-240 кілометрів.

Олег Жданов підкреслив, що ЗСУ незабаром повністю перейде на західні типи озброєння, а старе радянське, та те, що було пов’язане з Російської Федерацією, буде вилучатися, утилізуватися, у разі попиту - продаватися. "Але від набою до пістолета, закінчуючи літаком у повітрі або кораблем у морі, це все буде західного або вітчизняного зразка", - таким бачить майбутнє озброєння української армії військовий експерт.

Нагадаємо, що системи Patriot скоро прибудуть в Україну.

  • Вас може зацікавити:

Близько сотні українських військових прибули до США навчатися на Patriot: відео

"Гепарди", "Іриси" і не тільки: як і чим збивають "шахідів" у небі над Київською областю - відео

Patriot для України: навіщо нам нові ЗРК та чим вони відрізняються від С-300