RU  UA

ЗСУ ще не починали: експерт пояснив, яких ударів по Криму варто чекати

Ракетні удари, які Україна здійснила по деяких об’єктах в тимчасово окупованому Криму, мали на меті вичавити з півострова російську авіацію й фактично більша частина її сьогодні перебазована на територію РФ.

Про військові операції у Криму в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов, який пригадав фразу очільника Кремля Володимира Путіна, що Росія нібито "ще нічого всерйоз не починала".

Читайте: Після провалу "бліцкригу" Путін зробив дивну заяву щодо України

Разом з тим Україна зібрала певну кількість дронів, розвідали дуже важливу для нас ціль у Джанкої, тобто ракети "Кинжал", та застосувала БПЛА, - розповів експерт.

"В Криму все почнеться, коли ми отримаємо ракетні системи типу ATACMS з дальністю пусків 150-300 кілометрів, коли ми отримаємо плануючі бомби, які будуть доставати до Криму, і коли ми отримаємо боєприпаси підвищеної дальності дії до 120 або 150 кілометрів", - спрогнозував Олег Жданов, який зазначив, що окупанти експлуатують на півострові близько 120 військових об’єктів.

"Так що там є, де розгулятися", - зауважив він, додавши, що розпочати знищення стратегічних об'єктів потрібно з остаточної руйнації Кримського мосту, щоб росіяни не змогли відновити запаси з території РФ.

Нагадаємо, що вибухи на півночі тимчасового окупованого Криму "натякали" російським окупантам на те, що час збирати речі та забиратися геть. Таку думку висловила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

  • Вас може зацікавити:

Це вже поле бою: військовий експерт пояснив, навіщо бити по об'єктах у Криму

Атаки на Крим мають не лише воєнні наслідки: Чубаров розповів по атаку дронів на Джанкой

Скоро окупація закінчиться: росіяни масово вивозять рідню із Криму та продають майно