RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Поїхав у гості – отримав повістку: що треба знати про вручення "квитка" у військкомат не за місцем прописки

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, будь-який військовозобов'язаний українець може отримати повістку. Проте їхнє вручення не за місцем проживання є незаконним, оскільки облік військовозобов'язаних здійснюється за місцем їх реєстрації.

Роз'яснення з цього приводу надала адвокат Ірина Леонова на порталі B2Bconsult.

За її словами, територіальний центр комплектування, до якого не приписано людину, не повинен видавати йому повістку.

"Якщо так станеться, то варто пояснити, чому ви перебуваєте у тому чи іншому місці, повідомити, що перебуваєте на обліку в іншому населеному пункті", - порекомендувала юрист.

Читайте також: Військова служба за місцем проживання: кому дозволено під час війни

Вона додала, що якщо це не беруть до уваги і все одно видають повістку, необхідно вимагати складання акта про відмову від її отримання. Адвокат пояснила, що представники ТЦК не мають повноважень на направлення військовозобов'язаного у військкомат в іншій області. У той же час, якщо все відбувається в рамках однієї області, вони мають право направити людину до військкомату, щоб уточнити військово-облікові дані за місцем перебування на обліку.

Раніше "Апостроф" розповідав, як в Україні вручають повістки переселенцям.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас також може зацікавити:

Повістка - це ще не все: як оскаржити висновок ВЛК

Отримав повістку і що далі? Як працюють центри мобілізації

ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація безробітних