RU  UA

Не схоже на ротацію: боєць ЗСУ про маневри ворога у Новій Каховці

Серед російських окупантів у Новій Каховці Херсонської області панують настрої про відступ, однак невідомо, чи вони співзвучні з намірами командування РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Національного антарктичного наукового центру, громадський активіст, колишній командир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

Читайте також: Нехай готуються: у контррозвідці попередили кримчан про "цікаву річ"

"Близько 10 днів тому в Новій Каховці місцеві бабусі підходили до окупантів з питанням, що їм треба сіяти городи і чи будуть вони копати на городах траншеї, на що російський полковник відповів: Чого ви мене питаєте, скоро прийдуть ваші, їх і питайте. Тому якісь настрої там є на відступ. Проте незрозуміло, що думає російське командування", - зазначив він.

На переконання активіста, якщо українські військові зайдуть в Нову Каховку, то їх далі вже не стримати. А якщо звільнять Херсонщину, то далі вже й Крим.

"Вихід з Каховки не схожий на ротацію, бо в цьому випадку спершу заходять нові. А вже потім виїздять колишні. А так, щоб позиції лишалися пусті, не буває. З моменту звільнення Херсона Кінбурнська коса і 20-30 км від Дніпра - сіра зона. Ми маємо там вогневий контроль, через що вони там не можуть закріпитися. Ворог рухається мобільними групами і завозить артилерію, щоб обстрілювати Херсон. Також постійно відбуваються бої спецназів, в тому числі, на моторних човнах", - додав Євген Дикий.

Нагадаємо, 23 березня у Генштабі повідомили, що всі підрозділи армії окупанта, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка, залишили місто, однак одразу ж цю заяву спростували.

  • Вас також може зацікавити:

Тепер офіційно: названо ім'я вбитого "начальника ППС" на Херсонщині

Росія змінює цілі ракетних ударів: у ГУР попередили українців

Урожай до посівної: фермери Київщини виорали з полів сотні гільз - фото