RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ЗСУ збили БПЛА "Шахед-136" та "Ланцет": зведення за 24 березня

Російські окупанти протягом доби, 24 березня, продовжили завдавати ракетні та авіаційні удари по території нашої країни. Знову є руйнування будівель та жертви серед мирних жителів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Нічна атака "шахідами" на Україну: стало відомо про прильоти

Так, упродовж доби Росія завдала 40 авіаційних та 5 ракетних ударів, здійснила близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по позиціях військ ЗСУ та цивільній інфраструктурі.

Загроза завдання подальших ударів - висока.

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження живої сили та військової техніки противника. Збила іранські дрони Шахед-136 та Ланцет.

Ракетні війська і артилерія уразили два райони зосередження особового складу противника, чотири райони, де було скупчення росіян, озброєння та військової техніки, два ЗРК, склад боєприпасів, артпідрозділ на вогневій позиції та дві станції радіоелектронної боротьби.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін.Зосереджені деякі війська у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом минулої доби росіяни обстріляли н.п. Городище Чернігівської області; Харківка, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Річки і Миропілля на Сумщині, а також Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Красне, Огірцеве, Вовчанськ, Амбарне і Тополі Харківської області.

Куп'янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи біля Гряниківки та Білогорівка. Обстріли зафіксовано, зокрема, по районах н.п. Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Западне, Куп’янськ і Піщане Харківської області; Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка - Луганської області, Терни та Спірне на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут. За добу українці відбили численні атаки в районах н. п Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Ступочки Донецької області. Обстрілялил н. п. Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.

Авдіївський та Шахтарський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи поблизу н.п. Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Побєда Донецької області. Росіяни обстріляли н. п. Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар’їнка, Побєда, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни ведуть оборону. Обстріляли райони н.п. Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка і Степове Запорізької області; Білозерка та місто Херсон.

Нагадаємо, увечері 23 березня російські окупанти атакували Одещину ракетами, а вже вночі тривога пролунала на сході та півночі України – загарбники ударили по Сумщині керованими авіаційними бомбами, а пізніше ще "шахедами" по Кривому Рогу.

  • Вас також може зацікавити:

Дивлячись, де розмістять: експерт пояснив вагомість поставок ППО Patriot в Україну

Україна отримає снаряди зі збідненим ураном для британських танків

Окупанти готуються до відступу: військовий вказав на ознаки