RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Переводимо годинник на літній час: головні 5 правил

Українці у 2023 році переходять на літній час у неділю, 26 березня. Стрілки годинника переводять вперед о 03:00 ночі, тобто за літнім часом це буде вже 4:00.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Переведення годинника: історія, чому переводять і коли можуть скасувати

Звіритися з точним часом можна на сайті Time.is.

У смартфонах, ноутбуках та інших сучасних гаджетах час переводиться автоматично. В іншому випадку доведеться це робити вручну. Щоб не забути перевести годинник на літній час, можна скористатися кількома порадами:

  1. Встановити нагадування у телефоні так, щоб у день переходу на літній час він нагадав, що потрібно перевести годинник на одну годину вперед. Це допоможе не забути про зміну часу.
  2. Записати нагадування на листку або в календарі, щоб не забути про переведення годинника на літній час. Рекомендується розмістити нагадування у помітному місці, щоб воно не вислизнуло з уваги.
  3. Заздалегідь запланувати свій день, якщо людина знає, що в день переходу на літній час заплановано якісь важливі заходи. Це також допоможе не забути про переведення годинника на годину вперед.
  4. Не забути перевести годинник на всіх пристроях: телефоні, комп'ютері, наручних, настінних та годинниках на тумбочці, будильниках тощо. Це допоможе уникнути плутанини та несподіваних сюрпризів.

Нагадаємо, лікарка розповіла про наслідки переходу на літній час.

  • Вас також може зацікавити:

Все почалося з жарту: хто і як придумав перехід на "зимовий" і "літній" час

Як перевести годинник в авто на інший часовий пояс

Топ-10 цікавих фактів про час, які ви не знали