RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні можуть змінити термін служби для мобілізованих: що відомо

Верховній Раді пропонують змінити термін служби для громадян, які були мобілізовані.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Зокрема, депутат вніс до Верховної Ради законопроект №9142, який передбачає внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації.

Документом пропонується встановити право на демобілізацію для бійців через 18 місяців з моменту мобілізації. У разі, якщо Верховна Рада затвердить цей законопроект, військовослужбовці отримають відстрочку від призову на наступні п’ять років.

Читайте також: Чи відправлятимуть на фронт після вручення повістки: роз'яснення воєнкома

"Пропоную внести зміни до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" і встановити, що громадяни, які проходять військову службу і були мобілізовані з моменту введення воєнного стану, мають право служити не більше 18 місяців з моменту призову, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу", - продовжив Гончаренко і додав, що вирішив внести відповідний законопроект після спілкування з військовими, які відверто розповіли про погіршення свого морально-психологічного стану через невизначеність.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, чи можна відтермінувати мобілізацію людини з бронюванням.

Вас також зацікавить:

Коли завершується набір до "Гвардії наступу": МВС озвучило дату

ЗСУ потрібні сили для наступу: чи буде мобілізація

Як вручення повісток на камеру вплине на мобілізацію: коментар юриста