RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Велика міжнародна організація виплачуватиме гроші українцям: кому і скільки дадуть

Мінсоцполітики разом зі структурами Червоного Хреста запровадять додаткові грошові виплати для певних категорій українців, які постраждали від війни.

Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Право на виплату додаткової грошової допомоги коштом Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України отримають вразливі категорії населення, що постраждали від війни, які будуть окремо визначені у меморандумі.

До них увійдуть і внутрішньо переміщені особи, відомості про які містяться в Єдиній інформаційній базі даних ВПО, а також українці, які подавали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу "єДопомога".

Сума цієї допомоги складає 2500 гривень. Поки що передбачається, що вона надаватиметься строком на один місяць, але цей строк може бути збільшено за наявності необхідного фінансування.

Допомога призначатиметься без окремого звернення людини та незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання для ВПО.

Також сума цієї виплати не враховується при обчисленні сукупного доходу для всіх видів соцдопомоги та не оподатковується як доходи фізичних осіб.

Раніше повідомлялося, що з 1 травня багатьом переселенцям перестануть виплачувати соціальну допомогу. Деякі українці можуть залишитись без матеріальної підтримки через скорочення переліку категорій.