RU  UA

Бої за Бахмут: у ЗСУ розповіли, на що здатен ворог

Українські військові сили продовжують міцно тримати оборону в Бахмуті Донецької області, найгарячішій точці фронту.

Про це розповіла в ефірі Апостроф TV командир мінометного взводу, 24 бригади, Ольга Бігар.

Читайте також: Бої за Бахмут незабаром можуть завершитися: аналітики дали розклад

"Декілька батальйонів тримають оборону в Бахмуті. Жодних наказів на відступ немає. Оборона тримається міцно. Ворог несе дуже великі втрати", - розповіла військова.

За її словами, зараз просування російських окупантів ускладнилося, адже приватний сектор закінчився, а бойові дії в міській забудові вимагають великої майстерності. Вони здебільшого на це не здатні.

"У Бахмут зайшли регулярні війська. Кількість вагнерівців різко скоротилася, і ПВК почала виснажуватися, оскільки зеків тепер забирають в армію", - зазначила вона.

Також Бігар повідомила, що в Авдіївці в українських військових достатньо заходів до оборони, тоді як росіянам бракує засобів для наступу. При цьому кожен клин означає для росіян збільшення довжини лінії фронту, що вимагає більше ресурсів.

"В Авдіївці працює продуктовий магазин навіть після оголошення повної евакуації. Залишилися під власну відповідальність якась кількість людей. Примусово евакуйовано тільки дітей. Найважче евакуйовувати людей, отруєних російською пропагандою", - додала командир мінометного взводу.

Нагадаємо, ЗСУ вісім разів знищували російську "елітну" 155 бригаду морської піхоти з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Спочатку виснажимо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ