RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ЗСУ вісім разів знищували дивізію "елітних морпіхів" РФ: ISW оприлюднив звіт

Збройні Сили України вісім разів знищували російську "елітну" 155 бригаду морської піхоти з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну. Більшість втрат була зафіксована при спробах захоплення Вугледара в Донецькій області.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія може піти в наступ на кількох напрямках, але є нюанс

"Російську 155-ту бригаду морської піхоти було знищено і відновлено цілих вісім разів з початку війни, в основному через втрати, понесені під час тривалих боїв проти Вугледара", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на початку лютого цього року українські захисники знищили російську 155 бригаду під Вугледаром, завдавши російським морпіхам значних втрат як у техніці, так і в особовому складі. За тиждень бригада тоді втратила 130 одиниць бронетехніки.

Крім того, аналітики ISW припускають, що відновлення різкої критики у бік безуспішних спроб захоплення російськими військовими Вугледара, ймовірно, відображає наростаюче невдоволення в інфопросторі командуванням ЗС РФ на тлі "страху, що глибоко укорінився, перед передбачуваним майбутнім українським контрнаступом".

"Можливо, російські сили роблять нові та непослідовні спроби взяти Вугледар у стилі обмежених та локальних наземних атак", - додали в Інституті вивчення війни.

Також у листопаді минулого, коли ці ж "елітні морпіхи" втратили значну кількість бойової техніки та особового складу під Павлівкою Волноваського району Донецької області.

Як писав "Апостроф", кореспондент "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір розповів, що зараз відбувається в районі Бахмута.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог намагається штурмувати і зазнає втрат: зведення Генштабу 25 березня

Скільки Україні знадобляться боєприпаси для перемоги: офіцер ЗСУ назвав цифру

Ще мінус 720 окупантів: Генштаб оприлюднив втрати ворога на 25 березня