RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Такого можна рік не годувати: мережі повеселило голодування одіозного священика УПЦ МП

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, архієрей УПЦ (МП), що підтримує найтісніші зв’язки з російською церквою, яка "благословляє" вбивати українців, оголосив про початок голодування 27 березня на підтримку братії Києво-Печерської лаври. Таке рішення розсмішило мережу – люди вважають, що дієта ченцю не завадить.

Про голодування священнослужитель заявив під час спілкування з користувачами Facebook, а коментар щодо цього опублікувала журналістка Соня Кошкіна на своїй Facebook-сторінці.

Так, ієрарх УПЦ заявив, що у нього, як у простого вірянина, "серце кров'ю обливається", дивлячись на те, що відбувається зі святинею в Києві. Саме тому він вирішив голодували на підтримку братії Києво-Печерської лаври й налаштований робити це у Свято-Миколаївському монастирі у Запоріжжі.

Читайте також: Все своє беремо із собою: УПЦ (МП) вивозять меблі та бойлери, виселяючись із Лаври – фото

За словами Соні Кошкіної, для людини, яка лише поверхнево знайома із ситуацією, цей вчинок може здатися навіть подвигом, самопожертвою, стражданням за віру православну. Однак, на її думку, найбільш затятий "сєпар в УПЦ типу не МП", який у травні погрожував піти з Собору УПЦ МП, "звинувачуючи Блаженнійшого Онуфрія в "творенні розколу з Москвою"" голодує не через свою жертовність, а з метою боротьби із зайвою вагою.

"Голодає Лука регулярно. Не тому, що він - щирий віруючий, а тому, що має давні проблеми з зайвою вагою. Дуже зайвою. Після двох операцій по урізанню шлунка йому вдалося схуднути майже на два центнери. Тож періодичне утримання від їжі для нього - життєва необхідність. А зовсім не якийсь там подвиг.", - написала журналістка.

Дехто у коментарях під дописом пожартував, що раніше таке голодування називалося "постом". Інші вважають, що ченцю це піде на користь, а ще дехто зауважує, що священнослужитель зголодніти не встигне, адже до 29 березня, коли священники УПЦ МП повинні залишити Лавру, залишилося всього два дні. Також люди "ставлять ставки", чи витримає митрополит до закінчення Великого посту.

Раніше ми писали, що 26 березня люди прийшли до Києво-Печерської Лаври на недільну службу. Вона, найімовірніше, буде останньою, проведеною там священниками УПЦ МП. Вже 29 березня їм приписано залишити Лавру.

  • Вас може зацікавити:

Священники Лаври можуть продовжувати службу: Епіфаній озвучив умову

Почаївську лавру також заберуть до УПЦ МП: перші деталі

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівав відмову УПЦ МП виселятися з Лаври