RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Україну насувається небезпечна погода: карта та прогнози синоптиків на 29 березня

У вівторок, 28 березня Львівщину засипало снігом, а вже за день несприятливі погодні умови очікуються по всій Україні - оголошено І рівень небезпечності, синоптики попереджають про сніголавинну небезпеку та небезпечні гідрологічні явища.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

"29 березня вночі та вранці в Україні, крім сходу, пориви вітру 15- 20 м/с. І рівень небезпечності, жовтий. Такі погодні умови можуть призвести до ускладнення роботи енергетики, комунального господарства та порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", - йдеться у повідомленні.

На Київщині цього дня пориві вітру сягатимуть до 20 м/с, уночі та вдень можливі незначні опади у вигляді мокрого снігу, на дорогах може бути ожеледиця. Температура по Київській області вночі становитиме 0-5° морозу, а вдень 0-5° тепла.

Водночас за словами синоптика Наталки Діденко, вітер на Київщині буде північно-західним, рвучким, із періодичними штормовими поривами. Вона наголосила, що на півдні та крайньому сході стовпчики термометрів піднімуться дещо вище, аніж в інших українських областях, а саме до +5+9 градусів, а на Луганщині – до +10 градусів.

"У середу суттєвих опадів не передбачається, циклон з атмосферними фронтами піде собі далі. Лише на півночі є ймовірність невеликого снігу, а на крайньому сході - невеликого дощу", - зазначила Діденко.

Читайте також: Ужгородом пронісся потужний ураган, зриваючи з будинків дахи: фото та відео

У Гідрометцентрі також попередили про небезпечні гідрологічні явища.

Очікується, що з 28 по 30 березня на ділянці Дністра від Галича до Заліщиків буде підвищення рівнів води на 0,7-1,2 м над поточними рівнями води, через прибій паводку. Однак, негативних наслідків через це не передбачається.

У другій половині дня 29 березня очікується найвищий рівень дощового паводку на річці Дністер у створі гідрологічного поста Заліщики (Тернопільська область) висотою 460-510 см над нулем поста. Максимальна витрата води прогнозується в межах 700-900 м3/с, але це також ймовірно не матиме негативних негативних наслідків.

В Українських Карпатах, зокрема на високогiр'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей 28-29 березня зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рівень). Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин - туристам радять утриматися від походів на високогір'я.

Нагадаємо, як правильно поводитися під час сильного вітру:

  • щільно закрити вікна й двері, прибрати з балконів те, що може випасти;
  • триматися якомога далі від ліній електропередач, великих дерев та рекламних конструкцій;
  • не паркувати автомобілі там, де щось може на них впасти.

Раніше "Апостроф" розповідав, якою буде погода у квітні.

  • Вас також може зацікавити:

Українці можуть зникнути: що чекає на нашу країну через зміну клімату

В Україні різко змінюється клімат і зростає температура: коли взимку ходитимемо в майках

Клімат в Україні змінюватиметься: названо найжорстокіший сценарій