RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Посилення" мобілізації в Україні: у Зеленського зробили заяву

Голова партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що в Україні можуть посилити мобілізацію через можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі, проте його слова спростував представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський. Провести додаткову мобілізацію можуть, коли знадобиться на фронті, але це не пов'язано з можливим розміщенням ядерної зброї в РБ.

Про це Веніславський сказав в ефірі "Радіо Свобода".

"Коли Україна буде змушена переходити в контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили та засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, знову ж таки, це визначатиме Генеральний штаб з огляду на планування, перспективи та реальний поточний стан справ . Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат - як безповоротних, так і санітарних і такі втрати потребують поповнення", - сказав Веніславський.

Читайте також: Росія розмістить ядерну зброю в Білорусі: що задумав Путін

Він додав, що можливе переміщення ядерної зброї з Росії до Білорусі не може спричинити додаткову мобілізацію.

Водночас, за його словами, всі військовозобов'язані в умовах війни можуть бути мобілізовані, якщо в цьому виникне потреба. Однак зараз, після того, як в Україні збільшили чисельність ЗСУ, а також інших структур оборони та безпеки, потреби у додатковій мобілізації немає.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Україні можуть змінити термін служби для мобілізованих.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас також може зацікавити:

Забиратимуть старих та дітей: Путін оприлюднив указ щодо мобілізації жителів окупованих територій

Вручення повісток військовозобов'язаним: чи можна відмовитися і чи мають право забрати вас силою

Час визначений законом: скільки може тривати відстрочка від призову