RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Час визначений законом: скільки може тривати відстрочка від призову

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами та загальна мобілізація. Однак ряд військовозобов'язаних можуть отримати відстрочку від військової служби, вона дається на певний термін.

"Апостроф" розповідає, скільки діє відстрочка від призову.

Право на відстрочку діє протягом того часу, доки існує обставина, з якої вона була надана. При цьому студенти та аспіранти щоосені повинні подавати довідки, що підтверджують їхнє навчання та право на відстрочку. Найчастіше відстрочка дається на шість місяців, після цього періоду її потрібно відновлювати.

Якщо причиною відстрочки є необхідність догляду за хворим родичем, вона триватиме стільки, скільки зберігається потреба у догляді.

Читайте також: Право є, а відстрочки немає: що робити, якщо військкомат не приймає документи

Важливо знати, що територіальні центри комплектування можуть періодично викликати тих, хто має відстрочку для перевірки, чи є ще підстава для неї. Також вони можуть отримати повістку на вулиці - за нею потрібно з'явитися до ТЦК і підтвердити відстрочку.

Раніше "Апостроф" розповідав, як і з якою метою в Україні реформують лікарські комісії.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.