RU  UA

Ворог змінив цілі ракетних ударів: військовий пояснив причину

Росія економить ракети для масованих ударів по підкріплених західною технікою українських силах, залізничних вузлах та ешелонах.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів член експертної ради Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, полковник запасу Іван Якубець.

Читайте також: Уже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

За його словами, зараз росіяни запускають дрони для морального тиску на суспільство, а також з метою виявлення українських засобів протиракетної оборони.

"Зараз рф наносить удари БПЛА з метою, по-перше, підтримати постійний тиск на морально-психологічний стан нашого народу, здійснювати тиск на наше політичне керівництво. А, по-друге, виявляти де знаходяться наші сили і засоби ППО і для того, щоб можна було все ж таки наносити ракетні удари. Вони чекають часу", - пояснив він.

На думку експерта, Росіє очікує моменту, коли Україна сформує батальйони і бригади на новому озброєнні, що постачається західними партнерами. Для того, щоб можна було завдати ударів по цих силах, вони і зберігають ракети. Щоб знизити контрнаступальні можливості.

"Вони все ж таки будуть наносити ці удари, напевно, по залізничним вузлам, навіть по ешелонам, якщо такі ешелони будуть рухатись. Вже їм немає ніякого сенсу робити удари по нашій інфраструктурі, бо на них насувається хмара нашої бойової техніки, прийде міцний контрудар і вони вилетять з території України, тому їм треба чимось реагувати і вони притримують ракети", - наголосив Іван Якубець.

Раніше "Апостроф" писав, чому росіяни почали частіше атакувати "шахідами".

  • Вас також може зацікавити:

Росія готується до масованого ракетного обстрілу України: офіцер ЗСУ розкрив деталі

Українські дрони все рознесуть у Криму: експерт оцінив масштаби наслідків атаки на півострові

Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області