RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українські дрони все рознесуть у Криму: експерт оцінив масштаби наслідків атаки на півострові

Рано чи пізно ЗСУ дійдуть до звільнення тимчасово окупованого Криму, про що говорять не лише в Україні, а й іноземні експерти та військові. Поки невідомо, як саме звільнятиметься півострів, але, коли це станеться, українські безпілотники буквально рознесуть місця зосередження росіян.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів ізраїльський військовий журналіст Сергій Ауслендер.

За його словами, на цей час українські військові промацують, як у них там влаштована оборона, як влаштована ППО, чи здатні вони відбивати ці атаки ефективно.

"Що стосується, наприклад, атаки на Севастопольську бухту, росіяни, звичайно, оголосили, що вони всі три катери знищили. Тільки вони знищили їх усередині бухти вже. Тобто вони якимось чином у бухту зайшли, якщо там шибки вилетіли в будинках севастопольських. Три катери знищені. А якщо їх буде 10-15 і з них половина чи третина прорвуться до кораблів? 200 кг бойова частина у кожного - це гарантовано виводить з ладу будь-який корабель Чорноморського флоту. Все це разом говорить про те, що ваші військові потихеньку готуються до звільнення Криму", - пояснив журналіст.

Читайте також : Остання лінія оборони: як окупанти окопуються в Криму

Він також додав, що якщо українським безпілотникам вдається долетіти до Саратова, то закрити небо над Кримом практично не реально, навіть якщо росіяни зможуть збити певну кількість цілей.

"Якщо це буде масований наліт десятками безпілотників, половина чи третина прорвуться до цілей – усе. Вони там рознесуть все буквально. Це ще поки що мова не йде про різного роду специфічну зброю – далекобійні ракети ATACMS або тих же HIMARS. Якщо в результаті контрнаступу ваші війська підійдуть сильно ближче і дотягуватимуться тими ж "Вільхами" або HIMARS, як ти їх збиватимеш? Вони не збиваються", - прокоментував Сергій Ауслендер.

На його думку, вся історія визволення Херсона чи Антонівського мосту говорить про те, що російські окупанти там усі "збивали", у результаті міст був як решето – весь у дірках.

"Їх ППО – це такий самий міф, як і вся їхня чудо-зброя. Так, щось вона збити в змозі, але забезпечити прямо купол над Кримом – не думаю", - резюмував спікер.

Раніше ми писали, що російське окупаційне військо боїться активного контрнаступу Збройних Сил України на півдні, оскільки ворог не може підтягувати резерви з боку тимчасово окупованого Криму через технічні складнощі.

Вас може зацікавити:

У Криму вже готуються: українська розвідка показала цікаві документи

Як можна звільнити Крим і що потрібно зробити: член Межлісу озвучив відповідь

Окупанти Криму чекають на наступні ЗСУ: яка зараз ситуація на півострові