RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Повертатися в Україну не треба: частині студентів дозволили скласти єдиний держіспит за кордоном

В Україні діє заборона на виїзд військовозобов'язаних чоловіків за кордон і студенти, які навчаються в іноземних вишах, в деяких випадках все-таки можуть виїхати, а поки уряд затвердив постанову, що дозволяє випускникам медичних вишів, які зараз знаходяться за межами своєї країни, здати єдиний державний кваліфікаційний іспит на місці.

Про це повідомляє МОЗ.

Рішення уряду стосується українських та іноземних студентів, які навчаються на магістра зі спеціальностей галузі знань "Охорона здоров'я" в українських вишах.

Читайте також: "Чому ви не на фронті?": викладачка київського вишу "накинулась" на студентів через мову, відео

Під час дії воєнного стану випускники зможуть здати ЄДКІ за кордоном і їм не доведеться заради цього повертатися до України.

За словами профільного міністра Віктора Ляшка, таке рішення, незважаючи на війну, дозволить забезпечити зручні умови для студентів, які вимушено виїхали за кордон та не мають змоги повернутися.

Для отримання диплома про освіту випускники медичних вишів мають скласти єдиний державний кваліфікаційний іспит, що складається з трьох компонентів – інтегрованого тестового іспиту КРОК, практичного іспиту та іспиту з англійської мови професійного спрямування.

Український студент-медик зможе скласти іспити у центрах тестування, визначених Центром тестування професійної компетентності фахівців із вищою освітою напрямів підготовки "Медицина" та "Фармація" при МОЗ України.

Однак, як зазначається, коли випускники повернуться до України, вони все одно будуть змушені складати єдиний іспит у своїх вишах.

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила законопроект, який передбачає іспити для здобуття іноземцями громадянства України.

  • Вас може зацікавити:

Чи можуть чоловіки, які нелегально перетнули кордон, отримати статус біженця

Як законно виїхати за кордон: інструкція

Мобілізація медиків: хто підпадає під призов та у кого відстрочка