RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як законно виїхати за кордон: інструкція

Під час воєнного стану, запровадженого в Україні через повномасштабне вторгнення Росії, військовозобов'язаним чоловікам від 18 до 60 років заборонили виїжджати за межі країни, водночас таке право мають волонтери та водії.

Про це пише 24 Канал.

Як розповів адвокат адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак, для виїзду за кордон потрібно отримати спеціальний дозвіл.

Читайте також: Ще одній категорії громадян України дозволили виїзд за кордон

Військові адміністрації та Міністерство інфраструктури приймають рішення про дозвіл на перетин кордонів для волонтерів та водіїв. При цьому виїзд узгоджується за наявності обґрунтування, в якому мають бути чітко визначені обсяги вантажів та кількість транспортних засобів, необхідних для його перевезення.

Обґрунтування надають у вигляді листів. Їх можуть написати військовослужбовці Збройних Сил, правоохоронці, працівники військових адміністрацій, представники медичних установ, а також відправники та адресати гуманітарної допомоги.

Варто пам'ятати, що водії та волонтери, які мають дозвіл на виїзд за кордон, можуть перебувати за межами нашої країни протягом 30 календарних днів з моменту першого перетину кордону.

Якщо ж мета виїзду змінюється або волонтери перевищують термін перебування за межами України, дозвіл на виїзд скасовується протягом 7 робочих днів із моменту встановлення фактів порушень, розповів юрист.

Раніше ми писали, що в Україні можуть мобілізувати чоловіків старших 60.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити :

Питання дозволів на виїзд чоловіків за кордон розглянуть на найвищому рівні: що відомо

Виїзд за кордон на автомобілі: що потрібно знати чоловікам

Виїзд з України з "білим квитком": кому дозволено та які потрібні документи