RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

День святого Олексія: сильна молитва, яку слід читати 30 березня

30 березня християни східного обряду відзначають День святого Олексія, який у народі називають Теплий Олексій. У давнину вважалося, що з цього дня весна остаточно вступає у свої права.

"Апостроф" розповідає про свято.

Зазвичай цей день був теплим, тому люди виносили на вулицю картоплю, приготовлену на посадку, готували садовий інвентар. Віруючі відвідували церкву і молилися святому Олексію про добрий урожай. Увечері сім'я збиралася за столом, проводжаючи зиму.

Читайте також: Великдень вже скоро: коли відзначають у 2023 році і як віруючим приготуватися до великого свята

Молитва до святого Олексія

О, великий Христовий угодник, святий людський Божий Олексіє, душею на Небесі Престолу Господню стою, на землі ж даною ти понад благодаттю різною твори чудеса! Поглянь милостиво на майбутні святі ікони твої люди, які розчулено моляться і просять від тебе допомоги та заступництва. Простягни молитовно до Господа Бога чесні руки твої, і випроси нам від Нього залишення гріхів наших вільних і мимовільних, у недугах, що страждають на зцілення, скорботним втіху, бідуючим на швидку допомогу, усім же шанують тебе мирну і християнського живота суд Христовий. Їй, угоднику Божий, не засором надію нашу, що на тебе по Бозі і Богородиці покладаємо, але буди нам помічник і покровитель на спасіння, так, твоїми молитвами отримавши благодать і милість від Господа, прославимо людинолюбство Отця і Сина і Святого Духа, в Троїці славимого і поклоняного Бога, і твій святий заступ, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Раніше "Апостроф" публікував календар православних свят на 2023 рік.

  • Вас може зацікавити:

Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023

Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року

Ви могли цього не знати: 10 найцікавіших фактів про Великдень