До Великодня-2023 залишається все менше часу, а це означає, що саме час запасатися смачними рецептами пасок та загальними рекомендаціями по їх приготуванню. У цьому матеріалі theLime розповість про правила, які слід взяти на замітку перед початком приготування традиційної святкової страви.
Кілька правил, про які слід пам'ятати перед приготуванням пасок:
Тісто не повинно бути рідким, інакше паски розпливуться і вийдуть плоскими. В той же час воно не має бути занадто щільним, інакше вироби вийдуть важкими і дуже швидко зачерствіють. Консистенція тіста має бути такої щільності, щоб готове тісто не прилипало до ножа при розрізі.
Перемішувати таке тісто потрібно якомога довше - щоб воно повністю відставало від рук та столу.
Тісто має підійти тричі: перший раз - підростає опара, другий - коли додано всі компоненти, третій - уже у формі для випікання.
Тісто для пасок не любить протягів. Натомість дуже любить тепло, тому його слід ставити в тепле місце, де температура близько сягає близько 30-45 градусів.
Читайте також: Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року.
Форму для випікання слід заповнити тістом до половини, дати йому піднятися до 2/3 висоти ємності і лише потім відправляти у духовку чи піч.
Випікати традиційну страву Великодня потрібно у зволожений духовці. Для цього на саме дно поставте ємність з водою при температурі 200-220 градусів.
Виріб, маса якого менше 1 кг, випікають близько 30 хвилин. Маса більше кг - 45 хвилин. 1,5 кг – година, 2 кг – 1,5 години.
Якщо паска починає зверху пригорати, її слід прикрити чистим сухим папером рушником. Далі готовий виріб дістаньте із духовки, покладіть на бік і залиште у такому стані до того моменту, поки він повністю не охолоне.
- Великий піст 2023: дізнайтесь про заборони та календар харчування по днях та тижнях.
Цікаві новини для вас:
- Ви цього могли не знати: 10 найцікавіших фактів про Великдень.
- Як приготувати на Великдень ніжну буженину з телятини: простий рецепт у духовці.
- Як прикрасити паску гарними меренгами: простий рецепт безе в духовці.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.