Лайм

Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023

Є кілька важливих моментів

До Великодня-2023 залишається все менше часу, а це означає, що саме час запасатися смачними рецептами пасок та загальними рекомендаціями по їх приготуванню. У цьому матеріалі theLime розповість про правила, які слід взяти на замітку перед початком приготування традиційної святкової страви.

Фото: unsplash.com

Кілька правил, про які слід пам'ятати перед приготуванням пасок:

Тісто не повинно бути рідким, інакше паски розпливуться і вийдуть плоскими. В той же час воно не має бути занадто щільним, інакше вироби вийдуть важкими і дуже швидко зачерствіють. Консистенція тіста має бути такої щільності, щоб готове тісто не прилипало до ножа при розрізі.

Перемішувати таке тісто потрібно якомога довше - щоб воно повністю відставало від рук та столу.

Тісто має підійти тричі: перший раз - підростає опара, другий - коли додано всі компоненти, третій - уже у формі для випікання.

Тісто для пасок не любить протягів. Натомість дуже любить тепло, тому його слід ставити в тепле місце, де температура близько сягає близько 30-45 градусів.

Читайте також: Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року.

Форму для випікання слід заповнити тістом до половини, дати йому піднятися до 2/3 висоти ємності і лише потім відправляти у духовку чи піч.

Випікати традиційну страву Великодня потрібно у зволожений духовці. Для цього на саме дно поставте ємність з водою при температурі 200-220 градусів.

Виріб, маса якого менше 1 кг, випікають близько 30 хвилин. Маса більше кг - 45 хвилин. 1,5 кг – година, 2 кг – 1,5 години.

Фото: unsplash.com

Якщо паска починає зверху пригорати, її слід прикрити чистим сухим папером рушником. Далі готовий виріб дістаньте із духовки, покладіть на бік і залиште у такому стані до того моменту, поки він повністю не охолоне.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні