Лайм

Тісто не повинно бути рідким: як спекти вдалі паски на свято Великодня-2023

Є кілька важливих моментів

До Великодня-2023 залишається все менше часу, а це означає, що саме час запасатися смачними рецептами пасок та загальними рекомендаціями по їх приготуванню. У цьому матеріалі theLime розповість про правила, які слід взяти на замітку перед початком приготування традиційної святкової страви.

Фото: unsplash.com

Кілька правил, про які слід пам'ятати перед приготуванням пасок:

Тісто не повинно бути рідким, інакше паски розпливуться і вийдуть плоскими. В той же час воно не має бути занадто щільним, інакше вироби вийдуть важкими і дуже швидко зачерствіють. Консистенція тіста має бути такої щільності, щоб готове тісто не прилипало до ножа при розрізі.

Перемішувати таке тісто потрібно якомога довше - щоб воно повністю відставало від рук та столу.

Тісто має підійти тричі: перший раз - підростає опара, другий - коли додано всі компоненти, третій - уже у формі для випікання.

Тісто для пасок не любить протягів. Натомість дуже любить тепло, тому його слід ставити в тепле місце, де температура близько сягає близько 30-45 градусів.

Читайте також: Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року.

Форму для випікання слід заповнити тістом до половини, дати йому піднятися до 2/3 висоти ємності і лише потім відправляти у духовку чи піч.

Випікати традиційну страву Великодня потрібно у зволожений духовці. Для цього на саме дно поставте ємність з водою при температурі 200-220 градусів.

Виріб, маса якого менше 1 кг, випікають близько 30 хвилин. Маса більше кг - 45 хвилин. 1,5 кг – година, 2 кг – 1,5 години.

Фото: unsplash.com

Якщо паска починає зверху пригорати, її слід прикрити чистим сухим папером рушником. Далі готовий виріб дістаньте із духовки, покладіть на бік і залиште у такому стані до того моменту, поки він повністю не охолоне.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дріжджі не потрібні: рецепт паски на заквасці, яка вийде ніжною і запашною

Як у домашніх умовах приготувати ароматну паску на заквасці, щоб побалувати близьких та здивувати своїх гостей на Великдень

Картопляні лушпайки – чудове добриво для смородини: як і коли його використовувати

Які корисні речовини містить у собі картопляне лушпиння, а також як його можна використовувати для удобрення кущів смородини

Як приготувати смачну паску на сирному тісті: швидкий рецепт на Великдень

Як у домашніх умовах спекти швидку паску на сирному тісті, щоб урізноманітнити своє меню та побалувати близьких на Великдень