RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Порушила закон про декларування: суд визнав винною депутата Верховної Ради

30 березня колегія суддів Вищого антикорупційного суду винесла вирок народній депутатці через недостовірне декларування.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Facebook.

Читайте також: Повернути електронне декларування: посли G7 звернулися із закликом до Ради

Так, нардепку визнали винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України.

Суд призначив покарання у вигляді штрафу 44,2 тис. грн, позбавивши права обіймати певні посади, а також займатися діяльністю, що пов'язана з державними справами, протягом одного року. У САП зауважують, що вирок ВАКС може бути оскаржений упродовж 30 днів. Прізвища не називають.

Як повідомила ГО Transparency International Ukraine, йдеться народну депутатку від групи "Партія “За майбутнє” Ірину Констанкевич. Вона є першою заступницею голови парламентського комітету із питань гуманітарної та інформаційної політики.

Із судової справи випливає, що Ірина Констанкевич не вказала у декларації за 2020 рік інформацію про оренду квартири у центрі столиці вартістю близько 2,5 млн гривень. Хоч Констанкевич пояснила, що орендованим житлом користувалася менше, ніж 183 дні за рік, і не користувалась взагалі станом на 31 грудня 2020-й. Через це квартиру не згадала у декларації.

Нагадаємо, на сайті електронних петицій з'явилася вимога до президента України Володимира Зеленського відновити електронне декларування доходів державних службовців, яке було скасовано у березні 2022 року.

  • Вас може зацікавити:

Не вказала майно в Росії: Королевській повідомили про підозру

"Схеми" виявили у Підмосков’ї житло Наталії Королевської, яке вона приховувала протягом 16 років

Зауваження НАЗК до містобудівної реформи враховано - Новіков