RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чому УПЦ МП має шанс лишитись в Лаврі: адвокат дав відповідь

У середу, 29 березня, УПЦ МП мала остаточно покинути територію Києво-Печерської Лаври, адже саме цього дня спливав термін договору оренди. Однак цього не сталося і московські попи мають шанс втриматися у святині.

Про це у коментарі "Апострофу" розповів адвокат Дмитро Бузанов.

"Договір оренди як для такого об'єкта дуже простий, що дає більше можливостей для суду. Наприклад, в суді можна довго з’ясовувати, що таке "утримання майна у неналежному стані". Що це означає? Я вважаю, саме з цим в суді вони будуть незгодні, і будуть доводити протилежне, що вони утримували майно в "належному стані", - пояснив він.

Читайте також: "Що гарного дав Майдан?": Прихожани у Лаврі відзначилися скандальними заявами, відео

Втім, за його словами, до вирішення судового рішення, УПЦ МП все одно має покинути Лавру. Єдине що могло б їм дозволити залишитись – це ухвала суду про забезпечення позову. Тобто не вчиняти різких дій поки йде суперечка.

"Теоретично, судом може бути винесена ухвала і заборонено здійснювати заходи щодо виселення з приміщень, але на сьогодні про існування такої ухвали, як забезпечувального заходу, громадськості не відомо і в реєстрі судових рішень така ухвала відсутня", - додає юристка, депутатка Київради Зоя Ярош.

Бузанов наголосив, що у разі забезпечення судом позову, справа буде розглядатися кілька років. Якщо ж позов забезпечений не буде, то виселення буде при підтримці силових структур.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Ось тобі, бабусю, і Павлов день: чому УПЦ МП залишилася у Лаврі

  • Вас може зацікавити:

Священники Лаври можуть продовжувати службу: Епіфаній озвучив умову

Почаївську лавру також заберуть у УПЦ МП: перші деталі

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври