RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Міняю генератор на пачку "Німесила": яскраві меми на нові правила продажу ліків

Зміни щодо впровадження електронного рецепту стосуються лише 60% препаратів від загальної кількості зареєстрованих в Україні. Проте в останній день перед нововведеннями, 31 березня, українці буквально штурмували аптеки, щоб запастися ліками - у мережі з'явилося багато мемів на цю тему.

"Апостроф" зібрав найяскравіші з них.

Нагадаємо, зовсім не на всі ліки з 1 квітня потрібний Е-рецепт. Багато популярних препаратів продаватимуть без рецепта. Зміни стосуються лише 60% ліків, у тому числі антибіотики, протисудомні засоби, гормональні препарати (у тому числі й протизаплідні), деякі ліки проти болю, кашлю, заспокійливі та інші. Неправильне вживання подібних препаратів може завдати шкоди здоров'ю, а введення е-рецепту було однією з євроінтеграційних вимог.

Читайте також: Як придбати ліки з 1 квітня: інструкція е-рецепта

Все це – загальнодоступна інформація, але українці "про всяк випадок" масово вирішили закупитися ліками. В аптеках вишикувалися величезні черги, популярний сайт бронювання ліків "ліг" від великої кількості запитів.

У мережі жартують, що власник німесила та корвалолу – багатії. Ще нещодавно був бум продажів ліхтариків та генераторів, а тепер – ліків.

Раніше ми розповідали, які зміни очікують українців в аптеках з 1 квітня.

Вас може зацікавити:

МОЗ вводить нові правила з 1 квітня: як можна буде купити ліки за рецептом

У МОЗ розповіли, як і де безкоштовно зробити комп'ютерну томографію

МОЗ України спростувало 5 міфів про продаж антибіотиків за електронним рецептом