RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Павла "Мерседеса" Лебедя можуть заарештувати: всі подробиці із зали суду

Уранці в суботу, 1 квітня, Служба безпеки України повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) за двома статтями - розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст. 161) та виправдання збройної агресії Росії (ст. 436). У залі суду він заявив, що нібито "проти агресії", але не згадав про РФ.

Про це повідомляє "УП".

Шевченківський суд Києва відмовив у клопотанні адвоката митрополита Павла про відведення судді Ковтуненка. Суд розпочав розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу Павлу - прокуратура вимагає цілодобовий домашній арешт.

"Я нічого не зробив для того, щоб мене в чомусь звинувачували. Це політична справа. Я ніколи не був на боці агресії. Я проти агресії. І зараз я перебуваю в Україні. Це моя земля", - заявив Павло.

Читайте також: "Тероборона - виродки": СБУ оприлюднила розмови "Паші Мерседеса" та показала фото обшуків

СБУ та Офіс генпрокурора оприлюднили деталі підозри. Встановлено, що Лебідь у своїх публічних виступах "неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, які виправдовували або заперечували дії країни-агресора".

Крім того, спецслужба оприлюднила аудіоперехоплення розмов Павла, в яких він ображав представників територіальної оборони та позитивно ставився до захоплення Херсона.

Зазначимо, максимальне покарання за ст. 436 – позбавлення волі терміном до трьох років, за ст. 161 – позбавлення волі терміном до п'яти років.

Читайте також матеріал "Апострофа": Тихий саботаж: коли УПЦ МП виселять із Лаври

  • Вас також може зацікавити:

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці

УПЦ МП хоче через суд повернути гроші за 29 років "розбудови" Лаври: заява

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври