RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Храм у Хмельницькому виходить із УПЦ МП: що вирішили парафіяни

У Хмельницькому після побиття військового кілька сотень людей зібралося на акцію під храмом УПЦ МП. Також активісти провели збори, на яких вирішили перейти до ПЦУ. Сьогодні увечері у стінах святині вперше за багато років звучала українська молитва.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі політичний експерт Андрій Смолій.

Читайте також: Все-таки сьогодні? В УПЦ МП уточнили про суд у справі "Паші Мерседеса"

Він повідомив про те, що 2 квітня біля собору активісти провели збори, на яких зареєструвалося 1235 осіб. Вони більшістю голосів проголосували за перехід церкви до ПЦУ. За інформацією Смолія, ключі від храму та майна мають передати комісії.

У неділю ввечері у цій церкві вперше за багато років звучала українська молитва. "За Україну Господу помолимося", - співали священики разом із парафіянами.

"Ще вранці тут пропагували "москальську говірку". А вже ввечері тут Україна. І це тепер уже колишній головний храм РПЦ у Хмельницькому. Тепер це український Собор!" – написав Смолій.

Відео: Тетяна Волошина

Зазначимо, місцеве суспільство також активно відреагувало на побиття військового. У неділю біля церкви розпочалася акція протесту. Не обійшлося без бійок.

Мер Хмельницького Олександр Симчишин після події заявив, що міськрада на позачерговій сесії проголосує за припинення користування УПЦ МП усіма земельними ділянками на території громади.

  • Вас може зацікавити:

УПЦ МП закрили доступ до печер та мощів Києво-Печерської лаври: що відбувається

Все своє беремо із собою: УПЦ (МП) вивозять меблі та бойлери, виселяючись із Лаври - фото

Чому УПЦ МП має шанс залишитися у Лаврі: адвокат дав відповідь