RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Як ефективно боротися з іранськими дронами: Наєв поділився досвідом

"Шахеди", якими Росія атакує українські міста, — малошвидкісні цілі і для їх поразки необхідно застосовувати саме великокаліберні кулемети, які є більш ефективними.

Про це повідомив Командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: В Україні розробили дрон Spire для знищення "шахідів": фото

За словами Наєва, щоб уникнути поразки та виконати своє завдання, ці безпілотники постійно змінюють маршрути. Іноді літають колами, заходять із одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто постійно намагаються уникнути засобів протиповітряної оборони України.

"Завдяки нашим міжнародним партнерам і керівництву Збройних Сил України, насиченість системи протиповітряної оборони постійно збільшується. Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати і страхувати один одного”, - розповідає він.

Також Наєв повідомив про те, що ворог намагається підібрати час, коли, на його думку, українські військові мають бути втомленими.

"Тому наші зенітники перебувають у постійній бойовій готовності, постійно перебувають у машинах і тільки за сигналом включаються і переходять у бойову готовність номер один", - розповів командувач.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому росіяни почали частіше атакувати "шахедами" .

  • Вас може зацікавити:

Вже використали 800 штук: скільки ще "шахідів" залишилося у Росії

Вночі росіяни атакували "шахедами" Київ: фото, відео та всі подробиці

Атака дронів з Півночі: скільки вдалося збити ворожих "пташок"