RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Від карного злочинця до "воєнкора": що відомо про життя Владлена Татарського

У неділю, 2 квітня, загинув в результаті вибуху у кафе Санкт-Петербургу воєнкор, військовий злочинець, уродженець Макіївці Донецької області Владлен Татарський (справжнє ім'я Максим Фомін). У 2014 році під час російського вторгнення на Донбас він втік із в'язниці та приєднався до ворога, зрадивши Україну.

"Апостроф" розповідає біографію злочинця.

Читайте також: "Язик до труни доведе": журналіст назвав ймовірну причину смерті Татарського

Він народився 1982 року в Макіївці на Донеччині. За даними"Миротворця", Фомін, який використовував псевдонім Владлен Татарський, був двічі одружений та має сина Даниїла, 2004-го року народження.

У 2011 році український суд засудив його до 12 років в'язниці за збройне пограбування банку. У 2014 році під час російського вторгнення на Донбас Фомін втік із в'язниці і приєднався до бойовиків "ДНР".

"Загалом, я втік із в'язниці, вступив до ополчення. Потім мене знову посадили. Мене повернули на зону. Але потім Олександр Захарченко (ватажок бойовиків так званої "ДНР" - "Апостроф") мене помилував", – розповідав він.

Свою "героїчну" біографію "ополченець-рецидивіст" виклав у книзі, яку назвав "Біг".

Аби не загинути на фронті, Фомін став "блогером". У 2019 року переїхав до Москви. З 2022 року активно включився до антиукраїнської пропаганди. Мав Telegram-канал "Владлен Татарський", де розміщав докази жорсткості російських військових.

Він також закликав вбивати якнайбільше українців, вчиняти геноцид та насильство. Нардеп Олександр Гончаренко опублікував відео, де Фомін говорить "Всєх побєдім, всєх убйом, всєх ограбім. Всьо как ми любім".

У грудні 2022 року його запросили на виступ російського диктатора, ще одного військового злочинця, якого чекає МКС для трибуналу, Володимира Путіна в Кремлі серед представників російської еліти.

Нагадаємо, у суботу ввечері, 1 квітня, у російській Ростовській області очевидці чули дуже гучний вибух .

  • Вас також може зацікавити:

В окупованій Каховці відбулася масштабна "бавовна": фото та відео

У Підмосков'ї спалахнув великий хімзавод Росії: є постраждалий

В окупованому Маріуполі новий "хлопок": фото та відео