RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Працює на Кремль та бреше про Україну: СБУ оголосила підозру "блогеру" Подоляку

Блогеру Юрію Подоляку повідомили про підозру в роботі на країну-агресор РФ проти України. Він неодноразово виступав у ток-шоу пропагандиста Володимира Соловйова та закликав до захоплення України та знищення її інфраструктури.

Про це повідомили на офіційному телеграм-каналі Служби безпеки України.

Читайте також: Заборона "Партії Шарію" в Україні: у Мін'юсті вказали на цікавий момент

У СБУ заявили про те, що Подоляка, перебуваючи на території РФ бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб.

Він регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, у тому числі на ток-шоу одного з головних пропагандистів Росії Володимира Соловйова. Під час ефірів він неодноразово закликав захопити Україну та знищувати громадянську інфраструктуру нашої країни.

Крім того, Подоляка на своєму сайті та каналах Ютуба, Рутуба, у Телеграм поширював проросійські фейки. Аудиторія блогера - понад мільйон користувачів.

Експертні дослідження спецслужб підтвердили, що в інтерв'ю та виступах Подоляки є факти його підривної діяльності проти України.

СБУ повідомила проросійського блогера про підозру у скоєнні злочинів відразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

Раніше "Апостроф" публікував відео, зняте 29 березня, на якому парафіяни УПЦ (МП) у Лаврі відзначилися скандальними заявами про Майдан і про те, що Київ нібито першим почав "бомбити Донбас".

  • Вас також може зацікавити:

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці

УПЦ МП хоче через суд повернути гроші за 29 років "творення" Лаври: заява

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з Лаври