RU  UA

У окупантів "снарядний голод"? У ЗСУ розповіли про стан справ під Авдіївкою

Минулої доби на Авдіївському напрямку російські окупанти здійснили більше 20 безуспішних штурмів українських позицій.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Олексій Дмитрашківський.

Читайте також: Стосується всіх: мер зробив важливу заяву про в'їзд до Авдіївки

"Авдіївка. За минулу добу було 23 спроби штурму позицій, проте ворог успіху не мав. Натомість ЗСУ зайняли деякі позиції і зараз ворог намагається відбити їх назад", - зазначив речник.

За його словами, у полі зору з’явилися нові підрозділи спецпризначенців, ймовірно поліцейських, які мають кращу екіпіровку за мобілізованих, і зараз артилерія полює на ці підрозділи.

"Вагнерівців на цій ділянці поки що не бачили. Полонені кажуть про снарядний голод. Введено ліміт на використання боєприпасів", - каже він.

При цьому на околицях Мар’їнки було витрачено на штурм звіроферми понад 1,5 тисячі снарядів, а ферму все одно взяти не вдалося.

Також він розповів, що зі слів полонених, російське керівництво тих, хто відмовляється, відправляє в Ростов до співробітників ФСБ. Вони тортурами примушують погодитися воювати далі та відправляють назад.

Хоч в Авдіївці немає жодного цілого будинку, проте в місті лишаються цивільні, відмовляючись виїздити.

"Це так звані ждуни. Зокрема мати убитої дитини напередодні відмовилася виїхати, оскільки не бажає жити на українській території. Питної води в Авдіївці немає. Світло востаннє було 14 жовтня. Люди зимували при буржуйках, через що неодноразово виникали пожежі в будинках", - додав Олексій Дмитрашківський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що із Авдіївки евакуювали всі комунальні служби.

  • Вас також може зацікавити:

Окупанти ракетами обстріляли школу в Авдіївці: фото наслідків

Британська розвідка назвала причини незначних успіхів та великих втрат армії РФ під Авдіївкою

Не відповідає дійсності: боєць ЗСУ про "снарядний голод" у окупантів