RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Окупанти вивозять жінок та дітей із Херсонщини: зведення Генштабу за 3 квітня

Російські окупанти протягом доби, 3 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни. Нарахували три ракетних, 17 авіаційних ударів та 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Британська розвідка назвала причини незначних успіхів та великих втрат армії РФ під Авдіївкою

Там зазначили, що загроза завдання ракетних ударів - висока. Українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Українці збили ворожий розвідувальний БпЛА. Ракетні війська і артилеристи, своєю чергою, уразили район зосередження живої сили росіян.

За інформацією Генштабу, у Скадовському районі на Херсонщині окупаційна влада складає списки осіб місцевих жителів, які дають згоду на "евакуацію" в Крим чи в Росію. Вона поки що проводитиметься на добровільній основі, у першу чергу вивозитимуть жінок та дітей.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін. Росіяни продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах. Росія надалі використовує повітряний простір та територію Білорусі, її військову інфраструктуру. На білоруських полігонах триває підготовка підрозділів збройних сил РФ. Підрозділи противника присутні у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. За добу обстріляли Запсілля та Миропілля на Сумщині, а також н. п. Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Зибине, Волохівка, Рублене та Вільхуватка на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли н. п.: Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка Харківської області; Крохмальне Луганської області та Терни і Серебрянка на Донеччині.

Лиманський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи біля Невського та Серебрянського лісництва. Обстріляли н. п.:Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Веселе, Спірне і Роздолівка Донецької області.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут, намагаючись взяти під повний контроль. Вів безуспішні наступи біля н. п. Оріхово-Василівка та Іванівське. Підрозділи сил оборони за добу відбили близько 20 атак. Постраждали, зокрема, н. п. Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Озарянівка, Дачне, Олександро-Шультине, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.

Авдіївський та Мар’їнський напрямки: росіяни вели безуспішні наступи в районах Сєверного, Первомайського та Мар’їнки. Обстріляли Авдіївку, Водяне, Сєверне, Нетайлове, Первомайське, Георгіївку, Мар’їнку та Побєду на Донеччині.

Шахтарський напрямок: за добу противник наступів не здійснював. Для коригування вогню артилерії застосовували безпілотники. Здійснили обстріли н. п. Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: противник активних дій не проводив, нарощував оборону. Обстріляв н. п., що поряд з лінією бойового зіткнення. Зокрема, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка, Кам'янське Запорізької області, Херсон.

Нагадаємо, ворог не припиняє спроб захопити Бахмут і продовжує примусову паспортизацію.

  • Вас також може зацікавити:

Не відповідає дійсності: боєць ЗСУ про "снарядний голод" у окупантів

Окупанти ракетами обстріляли школу в Авдіївці: фото наслідків

"В мене тут батьки поховані, і я тут ляжу": чому не виїжджають жителі прифронтових міст