RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Монстр" на гусеницях: ЗСУ вперше захопили російського "Витязя"

В результаті "жестів доброї волі" Росія залишає на полі багато техніки й одному з напрямків на передовій військові Збройних Сил України захопили російський броньований гусеничний всюдихід ДТ-10 "Витязь", який був створений для екстремальних арктичних умов.

Про це інформує "Мілітарний".

Де саме була захоплена ця машина невідомо, проте подібна техніка надходила на озброєння 200 мотострілецької бригади ЗС РФ, яка наразі веде бої біля Авдіївки на Донбасі.

Читайте: Сотні "подарунків": які трофеї залишили окупанти при контрнаступі ЗСУ

Наразі це перша відома машина такого типу, що була захоплена вцілілою в ході війни. Утім, судячи зі стану бронетехніки, вона дісталася Силам оборони зламаною, що унеможливило її пересування власним ходом.


ДТ-10 "Витязь" є дволанковим всюдиходом на гусеничному ходу, який виготовляє російський Ішимбайський завод транспортного машинобудування у Башкортостані.

Техніка була розроблена ще у Радянському Союзі для перевезення важких вантажів в складних погодніх умовах.

Перша ланка складається з обладнаної автономними системами обігріву та вентиляції кабіни екіпажу на 4-7 осіб, моторно-трансмісійного відділення та кузова із тентом. Друга ланка може бути виконана у вигляді кузова або шасі для монтажу іншого обладнання.

Нагадаємо, під час контрнаступу на Луганщині українським Збройним силам вдалося затрофеїти модернізований російський танк Т-90М "Прорив", вартість якого стартує від 2,5 мільйонів доларів.

  • Вас може зацікавити:

Контрнаступ на Херсон: ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль, відео

Про неї майже нічого невідомо: ЗСУ взяли як "трофей" новітню російську міну, фото

Служитиме на благо України: бійці ЗСУ показали трофейний кадирівський "Булат"