RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Деякі українки можуть залишитись без соцвиплат: що хочуть змінити

В Україні можуть скасувати фінансову допомогу від держави деяким одиноким матерям – в Мінсоцполітики уже розроблено відповідний законопроєкт.

Документ опубліковано на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Так, автори проєкту постанови КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій" пропонують скасувати грошову підтримку від держави деяким жінкам, які самостійно виховують дитину (дітей).

Читайте також: Які виплати матимуть удови військових пенсіонерів: роз'яснення юристів

Проте, це стосується лише жінок, у яких на банківському депозитному рахунку є особисті кошти на суму понад 100 тисяч гривень. Важливою умовою є те, що така сума не обов'язково повинна бути на одному депозиті - ураховуватимуться всі банківські вклади. Тому якщо загальна сума вкладів перевищує 100 тисяч гривень, то таку жінку вважатимуть фінансово незалежною і такою, що не потребує допомоги від уряду.

“Особи, що входять до складу сім’ї, на 1 число місяця, з якого призначається державна соціальна допомога, мають на депозитному банківському рахунку (рахунках) кошти у загальній сумі, що перевищує 100 тис. гривень, або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму, що перевищує 100 тис. гривень, про що йдеться у декларації”, - йдеться у повідомленні.

Ця норма діє й у разі призначення субсидії на оплату комуналки - якщо в одного із членів домогосподарства на банківському рахунку є понад 100 тисяч гривень, субсидія не призначається.

Раніше ми писали, що деякі громадяни можуть отримувати подвійний страховий стаж, завдяки чому вони можуть набагато раніше виходити на пенсію.

  • Вас може зацікавити:

Надбавки пенсіонерам: хто має право на щомісячну виплату 500 гривень

Автоматична індексація пенсій з 1 квітня: кого це стосується

Перерахунок пенсій українцям: чому деякі одержують мізерні суми