RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Весняна холодина: де в Україні 5 квітня очікуються морози

Попри квітень за вікном, в Україні в деяких регіонах очікуються морози 5 квітня.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко.

За її словами, завтра варто чекати на погодні контрасти: на Заході вночі буде від - 5 градусів, а на Сході вдень - до +18 градусів.

Що стосується погоди вночі в інших областях, переважатиме невеликий +, від 2-6 градусів, на сході та півдні до +8 градусів.

5 квітня вдень очікується у південній частині та у східних областях +12+16 градусів, у Луганській області до +18 градусів.

Вдень у західних областях – не вище +1+5 градусів.

Читайте також: Настає справжня весна: синоптик порадувала свіжим прогнозом

У північних областях найхолоднішою буде Житомирщина, +3+6 градусів, у Київській та Чернігівській областях +10+14, а на Сумщині - до +15+17 градусів.

У центральних областях прогнозують різні показники стану атмосфери: у Вінницькій області +5, Черкаській та Кіровоградській +11+13, на Полтавщині до +15, а у Дніпрі з районами ймовірно до +17 градусів.

Йтимуть періодичні дощі, що чергуються із щільною хмарністю. Там, де температура суттєво знижуватиметься, дощ змішуватиметься з мокрим снігом.

Вітер буде північний і північно-східний, поривчастий, подекуди з поривами до 15-20 метрів за секунду.

У Києві 5 квітня вночі та вранці буде дощова погода, а вдень опади припиняться. Вдень буде сильний вітер північно-східного напрямку. Температура повітря прогріється до +9+11 градусів.

"Далі по тижню дощі та дощі. З перервами, звичайно, але вологи буде достатньо. Температура повітря дещо вирівняється, проте західні області поки що залишаються українським полюсом холоду", - написала Діденко.

Як повідомляв "Апостроф", до кінця другої декади квітня в Україні пройдуть сильні дощі, подекуди з мокрим снігом. Також очікуються суттєві коливання температури повітря.

  • Вас також може зацікавити:

Клімат в Україні змінюватиметься: названо найжорстокіший сценарій

У квітні буде вісім магнітних бурь: найнебезпечніші дні в місяці

Коли у квітні в Україні почнуться снігопади: дата та карта погоди