RU  UA

Окупанти оголосили "евакуацію" з Бердянська: що зараз відбувається у місті

Оголошення про так звану добровільно-примусову евакуацію у Бердянську, де окупанти нібито збираються облаштувати "військовий курорт", дійсно висіли біля багатьох під’їздів будинків та у публічних місцях.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна, зазначивши, що російські окупанти спростовують цю інформацію, видаючи її за "провокацію".

Читайте: У Бердянську постійно "гримить": як живе окуповане місто зараз

Утім, сьогодні один з телеграм-каналів окупантів опублікував фотографію розпорядження псевдо міського голови Олександра Сауленка стосовно складання списків на евакуацію. Згідно з цим так званим документом, першочергово будуть евакуювати не дітей, жінок, або людей похилого віку, а саме родини колаборантів.

"Що ми можемо сказати з цього приводу? Маємо надію, що все йде херсонським сценарієм, та всі ми скоро повернемось додому", - зазначила вона.

За оперативними даними, Бердянськ вже залишив керівний склад окупантів, але колаборантів ніхто не попередив і їх навіть не випускають, адже зрадники, не потрібні нікому. констатувала Вікторія Галіціна.

У колаборантів та російських загарбників, відчувається паніка, - описала вона настрій у стані ворога, додавши, що одночасно дуже вчастилися випадки грабунків - росіяни крадуть все, що бачать та масово вивозять.

Також почастішали поквартирні та побудинкові обходи з перевіркою паспортів. Окупанти обшукують кожну кімнату, кожний закуток, питають навіть чутки щодо партизанського руху. "На вулицях людей зупиняють, перевіряють їх власні речі, телефони на якісь підписки на проукраїнські телеграм-канали", - розповіла Вікторія Галіціна про ситуацію в місті, яке чекає визволення.

Нагадаємо, що окрім постійних перебоїв із водо- та теплопостачанням, росіяни почали зменшувати, затримувати або взагалі скасовувати виплати населенню у Бердянську.

  • Вас може зацікавити:

Терор населення та загадкові пожежі у місцях розташування росіян: як живе Бердянськ в окупації

Окупанти визначилися зі "столицею" Запорізької області: документ

Бажають боротися з "партизанами": окупанти посилили терор у Запорізькій області