RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бажають боротися з "партизанами": окупанти посилили терор у Запорізькій області

Російські загарбники не можуть контролювати ситуацію в окупованій частині Запорізької області, тому вводять нові обмеження. Зокрема, вони хочуть закрити виїзд з Бердянську 1 березня, а в Мелітополі відкрили близько 10 молодіжних організацій для "патріотичного виховання" та змушують дітей писати листи російським військовим.

Про це інформує Центр національного спротиву.

Читайте також: У Мелітополі вибухнув склад боєприпасів армії РФ: фото "прильоту"

За даними Центр національного спротиву, з 1 березня закривають виїзд з Бердянську для "нелояльних". Щоб зупинити партизанів, окупанти змушують мешканців оформлювати перепустки для пересування за містом.

"Фактично це означає заборону для виїзду всім, кого росіяни вважають не лояльними. Таким чином Москва продовжує перетворювати ТОТ на в’язницю просто неба", - пояснили у ЦНС.

У свою чергу, в окупованому Мелітополі загарбники змушують школярів писати листи російським військовим до 23 лютого.

"Сьогодні російська пропаганда торкається в першу чергу наших дітей – тих, хто ходить у дитячі садочки та школи. Якщо раніше росіяни змушували наших дітей вивчати радянські вірші та пісні, то наразі до 23 лютого вони змусили їх написати листа солдату та принести з дому шкарпетки та спідню білизну, які вони начебто будуть передавати на фронт", - повідомив міський голова Іван Федоров в етері національного телемарафону.

За його словами, у Мелітополі відкрили близько десяти молодіжних організацій для "патріотичного виховання", до яких змушують вступати всіх школярів та студентів.

"Мета таких організацій – це укріплення пропагандистських наративів. Водночас якщо діти не коряться або ігнорують заходи, то до них застосовують покарання", - зазначив мер міста.

Нагадаємо, російські окупанти зарахували викраденого в Херсоні єнота до захопленого навчального закладу в тимчасово окупованому Мелітополі і вважають тварину "курсантом".