RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Вагнерівці" зазнали величезних втрат: відео та подробиці епічного штурму під Сіверськом

Батальйон К2 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Мазепи показав евакуацію загиблих побратимів після епічного бою за позицію “Т-образка” у Бахмутському районі на Донеччині. Бойовики групи ПВК "Вагнера" втратили там понад сотню людей. Їхні загиблі й досі лежать на полі бою.

Відповідне відео опублікували на YouTube-каналі бойової групи К-2.

Читайте також: Майже 500 росіян вирушили на "концерт Кобзона": свіже зведення втрат окупантів в Україні

На відео показали, як бійці ЗСУ забирають два тіла загиблих побратимів та трофейну зброю. Водночас між дерев та у траншеях залишаються з десяток трупів російських окупантів. Не вказується, яка саме це місцевість, проте, за різними ознаками, йдеться про позицію "Т-образка", відео з якою раніше розміщував батальйон К2.

Позиція "Т-образка" є колишнім опорним пунктом загарбників на краю лісопосадки неподалік межі Донецької і Луганської областей, близько 1,5 км на північ від села Верхньокам’янське Бахмутського району, на схід від Сіверська.

Там 7 квітня відбувся черговий великий наступальний бій батальйону К2, про що розповідається у репортажі "АрміяInform". Окупанти спочатку захопити цю позицію, але український батальйон відбили позицію. "Вагнерівці" зазнали великих втрат. Як передають українські воїни, найманці не мали досвіду та штурмували "просто у лоб".

“У нас тут був бій, ми зайняли дві позиції. Одну зайняли "діди", іншу - ми. Ворог про це не знав і вночі рушив на нас із двох напрямків. Поки окопувалися, ворог вирішив атакувати з правого флангу, потім обійшов і став наступати з лівого. Ми зустріли його із засідки і завдали ураження - так вони там всі й померли”, - зазначив захисник з позивним "Крест".

Тоді проти окупантів вийшли два танки та бойова машина піхоти ЗСУ. Під час штурму танк Т-72 "Сокіл" 54-ї бригади наблизився до ворожих окопів майже впритул та розстріляв окупантів.

Наступного дня захисники розкопали полоненого "вагнерівця", який був під землею близько 20 годин.

"Декого взяли в полон, декого викопали живим після того, як їх наш танк закопав. Щоб щось таке вони розповідали — так нічого. Вони думали, що їх тут бити будуть, а їм тут каву, “колу” дають, цигарки — вони у шоці. Їм там показували відео — начебто ми їхні голови тут варимо", - зазначив Крест.

За його словами, ворожа артилерія починає атакувати своїх же, якщо вони відступають. Трупи росіян з поля бою теж ніхто не забирає.

Раніше ми повідомляли, що бійці ЗСУ поділилися фото з окопів на Донбасі.

  • Вас також може зацікавити:

Українська авіація завдала 12 ударів по росіянам: свіже зведення Генштабу

Це може бути місяцями: боєць ЗСУ про терміни битви за Бахмут

"Дорога життя": як захисники України тримають зв'язок із Бахмутом