RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Коли в Україні літатимуть цивільні літаки: "Украерорух" поділився прогнозом

В "Украероруху" відповіли на прогноз Євроконтролю щодо відновлення польотів в Україні з кінця 2029 року. Український повітряний простір буде відкритий одразу після завершення військових дій та перемоги нашої країни над окупантами.

Про це повідомили у прес-службі держпідприємства "Украерорух" у відповідь на прогноз Євроконтролю про ймовірність відновлення польотів над нашою країною лише з кінця 2029 року.

Читайте також: Було ваше – стало наше: Росія вкрала у Заходу сотні літаків

У записі йдеться про те, що інформаційний простір нашої країни сколихнув новину з приводу чергового прогнозу Євроконтролю про можливість відновлення польотів над Україною лише з кінця 2029 року. У зв'язку з цим підприємство вирішило докладно поінформувати про особливості підготовки прогнозів та перспектив відкриття нашого неба.

Євроконтроль - це Європейська організація з безпеки аеронавігації, яка об'єднує 41 країну та займається підтримкою Європейської авіації у всіх її аспектах. Підрозділ STATFOR Євроконтролю двічі на рік видає/оновлює семирічні прогнози про повітряний рух у всіх країнах - членах організації та загалом у європейському регіоні. Такі прогнози використовуються країнами-членами для щорічного розрахунку ставок плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування.

Опублікований прогноз базується на поточній ситуації в авіаційній галузі та конфігурації маршрутів, а саме: закритті повітряного простору України для цивільних польотів через військові дії, суттєві обмеження польотів у повітряному просторі Молдови (також з міркувань безпеки), Росії та Білорусі (через санкційних заборон), суттєве зменшення польотів у Польщі, балтійських, скандинавських країнах та збільшення інтенсивності польотів у південно-східній частині Європи (з метою обльоту закритих зон). Ці фактори вважаються чинними до кінця горизонту планування, тобто до 2029 року, - через відсутність сьогодні інших підтверджених вхідних даних для прогнозування.

"Однак важливо розуміти: Євроконтроль не генерує і не використовує військові прогнози/аналітику/припущення для створення своїх прогнозів. Зазначені розрахунки також не містять інших факторів невизначеності, на кшталт непрогнозованої економічної турбулентності, ескалації геополітичної напруженості та інших непередбачуваних подій, які можуть вплинути на негативний вплив. розвиток авіації Тому з огляду на військову агресію РФ на території України фахівці Євроконтролю на основі цих актуальних вхідних даних зробили припущення до кінця горизонту планування - тобто до 2029 р. Після появи нових об'єктивних факторів, таких як завершення війни та переформатування мережі маршрутів, прогноз Євроконтролю буде оновлено з використанням нових даних", - повідомили українці в "Украероруху".

Там запевнили, що, попри форс-мажор, викликаний військовою агресією, наша країна повноцінно готується до відновлення польотів у своєму повітряному просторі.

"Спільно з Євроконтролем розроблено план заходів щодо відновлення аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України, який є невід'ємною частиною державних програм відновлення транспортного сектору та економіки України. Такий план включає повний спектр необхідних складових процесу: відновлення інфраструктури, операційні процедури, авіаційну безпеку, підготовку персоналу, сертифікацію , взаємодія з міжнародними партнерами, фінансування та ін." , - заявила прес-служба держпідприємства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що до Найбільший лоукостер розпочав продаж квитків на літаки з Києва та Одеси.

Вас також може зацікавити:

Закрити небо над Україною та 5-та стаття НАТО: як світ відреагував на удар Росії по Польщі

Закрити небо від російських ракет: військовий експерт розповів, як це можливо

Польща може закрити небо над частиною України: деталі гучної заяви