RU  UA

Чорнобаївка №2: боєць ЗСУ розповів, чого очікувати від росіян у районі Вугледару

Друга після Бахмуту найбільш "гаряча" ділянка фронту, Вугледар, стала для російських окупантів свого роду "Чорнобаївкою №2". Там вони постійно втрачають сотні людей.

Про це розповів Апостроф TV командир відокремленого кулеметного взводу 72-ої ОМБР ім. Чорних запорожців Назарій Кішак.

Читайте також: Бої за Вугледар: коли росіяни знову можуть піти на штурм і чому їм так важливе місто

За його словами, на цьому напрямку ситуація залишається без змін, зараз спостерігається певне "затишшя" перед черговою атакою.

"Щодо ситуації навколо Вугледара. Ніч пройшла відносно спокійно, але таке затишшя завжди має насторожити. Ворог однозначно готується і накопичує ресурси, щоб ударити жорсткіше і хитро. Нині для них Вугледар став свого роду Чорнобаївкою №2, і тут їм нічого не варто покласти сотню людей, щоби взяти окрему лісопосадку. Зараз вони накопичують ресурси, людей та техніку, розуміючи, що ЗСУ можуть будь-якої миті перейти в наступ", - зауважив військовий.

Також він розповів про Волноваху. Там з боку Маріуполя заїхало близько 3 тисяч осіб нової "живої сили".

"Ми розуміємо, що вони будуть використані чітко у нашому напрямку. Вони, можливо, планують удар. У тому числі, щоб пробити коридор на Вугледар. Наша розвідка має детальнішу інформацію і наше командування готове до будь-якого розвитку подій. Вугледар - стратегічна точка, що виводить на Бахмут, у бік Азовського узбережжя, Курахово. Ворог використовує ракети, артилерію, РСЗВ, тому що не може близько підійти до наших позицій", - наголосив Назарій Кішак.

Нагадаємо, раніше фото знищеного російською окупаційною армією Вугледара показав голова Донецької обласної військової адміністрації.

  • Вас також може зацікавити:

У Вугледарі росіянам влаштували "тарганячі" перегони: відео ударів ЗСУ

Окупанти обстріляли Вугледар запальними снарядами: боєць ЗСУ зняв моторошне відео

"Рускій мір" перетворив Вугледар на цвинтар на руїнах: нові фото та відео