RU  UA

Бої за Вугледар: коли росіяни знову можуть піти на штурм і чому їм таке важливе місто

Росіяни незабаром можуть відновити штурми Вугледару, де Збройні Сили України кілька разів знищували російську "елітну" 155 бригаду морської піхоти.

Про це розповів військовий експерт полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Апостроф TV.

"Через два-три тижні грунт може підсохнути. До 20-х чисел квітня росіяни постараються за цей час накопичити ресурси (людей і бронетехніку) і знову намагатимуться йти на штурми. Чому їм такий важливий Вугледар? Там знаходиться наша артилерія, яка чітко б'є по залізничній лінії, що з'єднує Волноваху з Мелітополем. Окупантам це критично важливо, щоб налагодити логістику з їхнім контингентом, що діє на півдні Херсонської та Запорізької областей. Саме з цієї причини ми спостерігаємо таку "настирність" росіян у їх спробах прорватися до Угледару", - пояснив він.

Читайте також: Коли зайві будь-які слова: в мережі показали фото зруйнованого Вугледару

Владислав Селезньов згадав і "славну" 155 бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ вже п'ять разів (!) практично повністю змінювала свій склад. Усі попередні склади морпіхів або "перетворилися на попіл", або поранені повернулися додому.

"Наші сили оборони тримаються в Вугледарі, незважаючи на те, що окупанти застосовують свою колишню тактику: спочатку вони намагаються важкою артилерією зрівняти населений пункт із землею, а вже потім намагатися брати його піхотою", - додав полковник запасу ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у ЗСУ озвучили втрати морпіхів РФ під Вугледаром.

  • Вас також може зацікавити:

Британські танки Challenger 2 вже в Україні: відео

Британська розвідка назвала причини незначних успіхів та великих втрат армії РФ під Авдіївкою

Вночі українська ППО знищила 14 із 15 "шахедів"